Izvor: Blic, 21.Jan.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežne padavine otežavaju i usporavaju saobraćaj na pojedinim deonicama u BiH

Nove snežne padavine koje su tokom dana zahvatile pojedine delove BiH otežale su i usporile saobraćanje, naročito na deonicama u višim predelima, gde zbog poprečenih ili zaustavljenih teretnih vozila često dolazi do zastoja.

Iz BIHAMK su izdvojili magistralni put M-18 Sarajevo-Tuzla (područje Nišića i Karaule), kao i puteve na području Romanije, gde je za teretna vozila preporuka upotreba lanaca.

Na putnim pravcima Bugojno-Novi Travnik i Livno-Šujica-Kupres >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << duva jak vetar koji mestimično stvara snežne nanose.

Zbog niskih temperatura iz BIHAMK su upozorili vozače na moguću poledicu, a pojačan oprez savetovali su u planinskim predelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Takođe, učestali su odroni zemlje ili kamenja u usecima i preko planinskih prevoja te je na vozače apelovano da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu.

Zabeležen je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Gradiška, Brod i Velika Kladuša, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.