SRPSKU SRCEM ZADUŽIO: Preminuo general Manojlo Milovanović, drugi čovek VRS

Izvor: Večernje novosti, 09.Okt.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKU SRCEM ZADUŽIO: Preminuo general Manojlo Milovanović, drugi čovek VRS

Bio je vrhunski oficir, sjajan vojskovođa, divan organizator posla, strateg za najviše poštovanje, operativac za udžbenike General Milovanović preminuo je u sredu jutro u Banjaluci.Genaral Milovanović je bio vrhunski oficir, sjajan vojskovođa, divan organizator posla, strateg za najviše poštovanje, operativac za udžbenike, kaže general Milomir Savčić, predsednik Boračke organizacije RS, koji je, u ratu bio komandant zaštitnog puka GŠ VRS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Savčić kaže da su „ogromne zasluge generala Milovanovića za organizaciju i pravilnu upotrebu VRS, za njena valjana dejstva, disciplinu i red“. - Bez takvih ljudi na vrhu nema uspešne vojske –ističe general Savčić. – Bio je drugi čovek VRS, često, nepravedno, u senci prvog, generala Mladića, ali ni po čemu nije manje zaslužan za sve što je VRS uradila za stvaranje Republike Srspke i za slobodu našeg naroda na ovim prostorima.Bio mi je i pretpostavljeni starešina, ali i više od prijatelja.Naš odnos je bio, van posla, odnos oca i sina.Mnogo smo se voleli, poštovali i uvažavali. Izuzetan vojni straget i čovek, koji je zaslužio najveće poštovanje.PROČITAJTE JOŠ: General Manojlo Milovanović: Hrvate uplašila moja svedočenja Milovanović je, po Savčićevim rečima, najviše vremena u karijeri proveo na operativnim dužnostima, „koje su daleko od javne scene, što mu nije smetalo, čak mu je i godilo, a samo bi se nasmejao kada bi se neki kitili njegovim perjem“. Savčić, kao prijatelj porodice, kaže da će slavni general VRS biti sahranjen u petak na groblju u Banjaluci, gde je živeo. Iza sebe je ostavio suprugu, sina, kćerku i unučad kojima se poslednjih godina potpuno posvetio.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

MANE BIO BEZ MANE: Ko je bio General Milovanović

Izvor: Večernje novosti, 09.Okt.2019

General Manojlo Milovanović, ratni načelnik Generalštaba VRS, preminuo je u sredu jutro u Banjaluci General Manojlo Milovanović, ratni načelnik Generalštaba VRS, svedočio je autoru ovih redova, da se iznenadio zašto ga je general Ratko Mladić, komandant GŠ VRS, odmah po...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.