Izvor: Blic, 06.Nov.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLUJNI VETAR PRAVI HAOS PO BIH Oduvan 40 metara visok antenski stub BHT na Vlašiću!

Snažan vetar koji od sinoć duva na području skoro cele Bosne i Hercegovine stvorio je probleme u delovima srednje Bosne.

Na Paljeniku na Vlašiću vetar je srušio antenski stub u vlasništvu BHRT, a oštetio je krov na Osnovnoj školi u Vitezu i drugim objektima u tom gradu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) za Klix.ba su kazali da je vetar sinoć oko 2 sata i 30 minuta na Vlašiću srušio 40 metara visoki antenski stub na na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nadmorskoj visinini 1.933 metra te da su poslane ekipe kako bi šteta bila sanirana.

S ovog sistema, u vlasništvu BHRT, emituje se UHF signal Federalne televizije i OBN, koji je do daljnjeg u prekidu.

Vetar je oštetio i naneo veliku veliku štetu na Osnovnoj školi Vitez, a danas oko 13 sati oduvao je i krov sa zgrade škole. Kako su za Klix.ba istakli iz ove ustanove, nije bilo povređenih osoba.

Građani Viteza žalili su se da im je vetar oduvao crepove s krovova, ali da nije bilo većih problema.

Pročitajte još:

Mesto gde je vjetar oštetio krovove je ograđeno policijskom trakom, a intervenisala i je Civilna zaštita.

Inače, građani Viteza i srednje Bosne kažu da ne pamte nevreme kao danas.

Iz OŠ Vitez obaveštavaju učenike i roditelje da sutra, 7. novembra 2016. godine neće biti nastave.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak rekao je da se objekti koji nisu izdržljivi na jake vetrove trebaju dodatno učvrstiti.

- Skrećemo pažnju na visinske radove i skele, a građani moraju znati da predmeti poput saksija predstavljaju potencijalnu opasnost te ih trebaju ukloniti da bi se sprečile povrede ljudi. Zasad se problemi rešavaju na lokalnom nivou i pratimo situaciju - rekao je Solak.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OLUJNI VETAR PUSTOŠI PO BIH, slomio antenski stub visok 40 metara i odneo krovove sa zgrada (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Nov.2016

Snažan vetar koji od sinoć duva na području skoro cele Bosne i Hercegovine stvorio je probleme u delovima srednje Bosne...Na Paljeniku na Vlašiću vetar je srušio antenski stub u vlasništvu BHRT, a oštetio je krov na Osnovnoj školi u Vitezu i drugim objektima u tom gradu - piše Klix.ba...Iz...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.