OLUJNI VETAR PUSTOŠI PO BIH, slomio antenski stub visok 40 metara i odneo krovove sa zgrada (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Nov.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLUJNI VETAR PUSTOŠI PO BIH, slomio antenski stub visok 40 metara i odneo krovove sa zgrada (FOTO)

Snažan vetar koji od sinoć duva na području skoro cele Bosne i Hercegovine stvorio je probleme u delovima srednje Bosne.

Na Paljeniku na Vlašiću vetar je srušio antenski stub u vlasništvu BHRT, a oštetio je krov na Osnovnoj školi u Vitezu i drugim objektima u tom gradu - piše Klix.ba.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) rekli su da je vetar sinoć oko 2 sata i 30 minuta na Vlašiću srušio 40 metara visoki antenski stub na na nadmorskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << visini 1.933 metra, te da su poslate ekipe kako bi šteta bila sanirana.

Vetar je oštetio i naneo veliku veliku štetu na Osnovnoj školi Vitez, a danas oko 13 sati oduvao je i krov sa zgrade škole. Nije bilo povređenih.

Građani Viteza žalili su se da im je vetar oduvao crepove s krovova, ali da nije bilo većih problema.

Mesto gde je vetar oštetio krovove je ograđeno policijskom trakom, a intervenisala i je Civilna zaštita.

Inače, građani Viteza i srednje Bosne kažu da ne pamte nevreme kao danas.

Iz OŠ Vitez obaveštavaju učenike i roditelje da sutra, 7. novembra 2016. godine neće biti nastave.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak rekao je da se objekti koji nisu izdržljivi na jake vetrove trebaju dodatno učvrstiti.

- Skrećemo pažnju na visinske radove i skele, a građani moraju znati da predmeti poput saksija predstavljaju potencijalnu opasnost te ih trebaju ukloniti da bi se sprečile povrede ljudi. Zasad se problemi rešavaju na lokalnom nivou i pratimo situaciju - rekao je Solak.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.