NEVEROVATNO Iz “Arselor Mitala” u Zenici ukraden deo postrojenja TEŽAK DVE TONE

Izvor: Blic, 19.Jul.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO Iz “Arselor Mitala” u Zenici ukraden deo postrojenja TEŽAK DVE TONE

Iz zeničkog “Arselor Mitala” ukradena je plinska prigušnica sa Visoke peći teška dve tone. Uprava kompanije je čak ponudila i nagradu onome ko pruži informacije o krađi.

Ovo informaciju za Faktor potvrdila je Dijana Božić-Srdanović, menadžer za komunikacije i društvenu odgovornost u “Arselor Mitalu”.

- Tačno je da je plinska prigušnica ukradena. Slučaj je prijavljen policiji, čekamo da oni obave svoj posao, mi u ovom momentu nemamo ništa drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za reći. Krađa se dogodila nekad prošle sedmice - rekla je Božić-Srdanović.

Radi se o neverovatnoj krađi i teško je i zamisliti kako je ona izvedena, kako je iz pogona kompanije izneseno dve tone železa, a da to niko nije primetio. Ili se radi o dobro osmišljenom i isplaniranom krivičnom delu koje je potpomognuto iznutra, iz kompanije, ali o tome se sada samo može spekulisati.

Kako god bilo, uprava “Arselor Mitala” je ponudila nagradu svim zaposlenicima koji daju informacije o počiniocima i ukradenoj prigušnici.

- Otuđena plinska prigušnica kao staro železo vredi 1.000 KM, ali kao deo postrojenja Visoke peći kompaniji vredi 42.000 KM - navodi se u pozivu Uprave radnicima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.