NATALITET ILI MIGRACIJE Ovo su gradovi u kojima rat nije smanjio broj stanovnika

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATALITET ILI MIGRACIJE Ovo su gradovi u kojima rat nije smanjio broj stanovnika

Većina opština u Bosni i Hercegovini ima manje stanovnika nego 1991. godine, pokazao je popis iz 2013. godine čiji su rezultati objavljeni u četvrtak, piše N1.

Prema tim rezultatima, BiH je ostala bez 20 odsto stanovnika od 1991. na ovamo.

Takođe, prema rezultatima Agencije za statistiku, BiH poslednjih godina beleži i negativan prirodni priraštaj. Taj je trend evidentan još od 2009. godine.

Mnogobrojne opštine ostale su bez hiljada stanovnika. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekima je broj prepolovljen u odnosu na popis iz 1991. godine.

Međutim, u nekoliko opština je broj stanovnika porastao. Najveći porast zabiležili su Bijeljina, Laktaši i Žepče.

Rezultat porasta stanovništva, možda je i natalitet, ali popis ne pokazuje detaljno koliko je zapravo izbeglica, nakon ratnog vihora, došlo u te u gradove.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.