Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi iz BiH pljačkali po Hrvatskoj: Staricu pretukli i ostavili vezanu u podrumu

Dva državljanina BiH osumnjičena su za 12 krađa i razbojništava na području Gline i Topuskog u Hrvatskoj, a prijavljeni su da su kod Gline pretukli i u podrumu ostavili vezanu staricu (80).

Hrvatska policija je saopštila, da je u saradnji sa policijom iz  Velike Kladuše, provedena stragu nad 29-godišnjakom i 31-godišnjakom  koji su osmunjičeni su na području Gline i Topuskog od početka septembra do sredine oktobra počinili devet teških krađa i dve krađe, te po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedno razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.

Oni su osumnjičeni da su 8. oktobra u mestu Mali Obljaj ilegalno prešli državnu granicu, provalili u u tamošnju kuću te zasad nepoznatim pre dmetom u glavu udarili 80-godišnju vlasnicu, koju su u podrumu ostavili vezanu za stolicu. U sisačkoj bolnici posle su joj utvrđene lakše povrede. Iz kuće su joj ukrali mobilni telefon i torbicu s novčanikom, ličnim dokumentima i novcem.

Ukuna materijalnu štetu počinjena ovim razbojništvima procenjuju se na oko 50.000 kuna. U hrvatskoj policiji navode da je većina ukradenih predmeta pronađena te će biti vraćena vlasnicima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lopovi iz BiH pretukli i opljačkali staricu u Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2016

SISAK - Dvojica državljana BiH sumnjiče se da su na području Sisačko-moslovačke županije izvršili 12 krađa i razbojništava, kao i da su kod Gline pretukli i u podrumu ostavili vezanu 80-godišnju staricu...Hrvatska policija je u četvrtak saopštila da su, u saradnji s bosanskohercegovačkim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.