Izvor: Blic, 29.Jan.2018, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljute, slane, paprene, crvene… Na "Festivalu kobasice" 28 ekipa iz više zemalja

U mestu Bravsko, kod Bosanskog Petrovca, juče je u organizaciji Udruženja građana "Ruralni razvoj Drinić" održan treći "Festival kobasice" na kome je učestvovalo 28 ekipa iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja građana "Ruralni razvoj Drinić" Dejan Prošić rekao je da se ova manifestacija od sada može nazivati međunarodnom, kao i da će najbolji kobasičari sa festivala učestvovati na "Kobasicijadi", koja će biti održana krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << februara u Turiji u Srbiji.

On je istakao da je misija ovog udruženja afirmisanje ruralnih područja u svim segmentima, među kojima su održavanje tradicije i jačanje identiteta.

Domaćin "Festivala kobasice", koji je okupio brojne ljubitelje ovog gastronomskog specijaliteta, bio je kafe-bar "Dijana" u Bravskom, a pokrovitelj opština Bosanski Petrovac.

Posetioci manifestacije su, osim kobasica, mogli da probaju i druga tradicionalna jela i pića petrovačkog kraja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.