Jeziv prizor u selu kod Srebrenice: Čopor pasa lutalica zaklao 25 ovaca

Izvor: Blic, 06.Sep.2017, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeziv prizor u selu kod Srebrenice: Čopor pasa lutalica zaklao 25 ovaca

U selu Zalazje, kod Srebrenice, prošle noći psi lutalice usmrtili su 25 ovaca na imanju Ivka Stojanovića.

Meštane je ovaj događaj zabrinuo, a nadležni tvrde da je jedino rešenje azil za pse koji ne postoji u Srebrenici.

Ivko Stojanović do sinoć je imao 25 ovaca. Danas nema nijednu. On, ali i svi meštani Zalazja imaju isti problem – njihova stada već duže vreme napadaju psi lutalice.

Meštani podižu ograde, obezbeđuju torove žicama, ali sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je uzalud. Strahuju da bi osim životinja, psi mogli da napadnu i ljude.

Ivko je ispričao da je pokušao da odbrani svoje stado, ali da je u čoporu bilo skoro dvadeset pasa i da nije uspeo. Kaže da ti psi već godinama lutaju po ovim terenima i da niko o tome ne brine, pa ni lovačko društvo, prenosi RTRS.

Po zakonu, psi ne smeju biti odstrijeljeni. Јedino rešenje je azil kojeg u Srebrenici nema.

Načelnik Odeljenja za privredu i razvoj opštine Srebrenica Cvijetin Maksimović kaže da ovaj problem mora biti rešen sistemski, te da će to biti dogovoreno - da li pojedinačnim projektom izgradnje azila za pse ili u saradnji sa susednim opštinama.

Ivko Stojanović kaže da za njega više nema života u ovom selu. Meštani Zalazja poručuju, ako nadležni nešto ne preduzmu, kažu, oni će odreagovati, makar time prekršili zakon.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čopor pasa zaklao 25 ovaca!

Izvor: Mondo, 07.Sep.2017, 11:17

Čopor pasa lutalica napao je stado od 25 ovaca u srebreničkom selu Zalazje u BiH i sve ovce su zaklane ili su izujedane, zbog čega ih je potrebno eutanizirati...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Vlasnik stada Ivko Stanojević kaže da je nekoliko ovaca još živo, ali su izgrižene i nisu za...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.