Čubrilović: Protiv poslanika nikada NEĆEMO PRIMENITI SILU, Opozicija: Na sceni TIRANIJA VLASTI

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čubrilović: Protiv poslanika nikada NEĆEMO PRIMENITI SILU, Opozicija: Na sceni TIRANIJA VLASTI

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je, zbog onemogućavanja skupštinskog rukovodstva da nastavi rad, izrekao meru udaljavanja iz skupštinske sale svih poslanika koji ometaju rad.

- Sednica NSRS biće održana kada se stvore uslovi sa onima koji žele da rade - kaže Čubrilović.

Na pitanje novinara kako misli da opozicione poslanike ukloni iz skupštinske sale, Čubrilović je odgovorio da neće tražiti primenu sile.

Tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će biti nađen način na koji način je najbolje rešiti ovu situaciju, ali nije precizirao kako.

- Protiv poslanika nikada nećemo primeniti silu - rekao je on.

Čubrilović je rekao da su postavljeni ultimativni zahtevi opozicije, te da je većina prihvatila da traži od Vlade Srpske da odgovori na pitanja i da se objave sve odluke NSRS koje nisu objavljene, ali da se revizorski izveštaj razmatra na idućoj sednici.

Opozicija to nije prihvatila.

Čavić: Nema kompromisa ako se krši zakon

Poslanik NDP Dragan Čavić tvrdi da ponuda vlasti ne znači nikakav kompromis.

Čavić je rekao da sporni revizorski izveštaj sa dnevnog reda može da skine samo Odbor za reviziju, koji nije ni zasedao.

- Ne može se prihvatati kompromis kršeći zakon i Poslovnik - kaže Čavić.

Istakao je da se opozicija ne plaši donete mere udaljavanja sa sednice.

- Neka koriste svaku meru, mi smo sve parlamentarne mehanizme borbe protiv njih iscrpili - zaključio je Čavić.

Poslanik i predsednik SDS Vukota Govedarica tvrdi da revizorski izveštaj odmah može u proceduru budući da Odbor za reviziju o njemu nije ni zauzeo stav.

- Čavić je bio presednik Srpske. Možete li da zamislite šta bi ova vlast radila da je Čavić rekao da Boško Čeko mora podneti ostavku ili će biti smenjen -upitao je Govedarica, ocenivši da je u Republici Srpskoj na sceni tiranija vlasti.

Poslanik PDP Branislav Borenović tvrdi da je opozicija zauzela parlament kako bi ga sačuvala.

- Prema poslovniku, na predlog predsednika, poslanik može da bude udaljen iz sale. Hajde da vidimo kako i to izgleda - kaže Borenović.

Poslanik SRS Milanko Mihajilica tvrdi da Srpska od danas ulazi u političku krizu, a da će svu odgovornost za eventualne posledice snositi "režim na čelu sa Miloradom Dodikom".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

HAOS U SKUPŠTINI SRPSKE Policija BLOKIRALA opoziciji ulazak na NASTAVAK SEDNICE

Izvor: Blic, 13.Sep.2017

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je, zbog onemogućavanja skupštinskog rukovodstva da nastavi rad, izrekao meru udaljavanja iz skupštinske sale svih poslanika koji ometaju rad...Ekspresno je usvojen dnevni red, a predsednica Vlade Željka Cvijanović odgovara na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.