Izvor: Blic, 27.Dec.2017, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH PRETI JAK VETAR Danas toplo, kiša u Hercegovini i Krajini

Toplo, vetrovito i pretežno oblačno vreme, povremeno sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Krajine, preovladavaće danas u BiH.

Jutro na severu umereno, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, mestimično sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Krajine, a u ostalim krajevima suvo, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana preovladaće pretežno oblačno, toplo i vetrovito vreme. Kiša će padati povremeno na jugu i jugozapadu, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostalim predelima biće pretežno suvo sa kraćim sunčanim intervalim.

Duvaće južni vetar, umeren i jak, na jugu i zapadu kao i na planinama povremeno olujne jačine.

Jutarnja temperatura vazduha od nula na istoku do 8 na zapadu, a najviša dnevna od 8 do 16, u višim predelima pet stepeni Celzijusovih.

Ranije je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljeno paljenje narandžastog meteoalarma zbog očekivanja da će veći deo BiH pogoditi jak vetar, jačine i do 80 kilometara na sat.

Temperatura u 7 časova

Rudo minus jedan, Višegrad nula, Srbac jedan, Gradiška 2, Zvornik i Novi Grad 3, Banjaluka, Doboj i Gacko 4, Bijeljina, Bileća, Tuzla, Zenica i Nevesinje 5, Trebinje, Sokolac i Livno 6, Brčko 7, Mrkonjić Grad i Bugojno 8, Sarajevo i Široki Brijeg 9, Mostar i Bihać 10, Ribnik 11 stepeni Celzijusovih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.