Bajić: Cilj nam nije plej-of, već stvaranje igrača

Izvor: Blic, 10.Avg.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajić: Cilj nam nije plej-of, već stvaranje igrača

Dragan Bajić, najuspešniji trener u istoriji Igokee, pred novu sezonu ne obećava mnogo, ali veruje da će u jakoj ABA ligi biti stabilan klub.

Aleksandrovčani pripreme za novu sezoni u regionalnom takmičenju počinju 13. avgusta, a do tada bi trebalo da se angažuje još jedno pojačanje.

Trener šampiona BiH ističe da želi još najmanje dva igrača.

-Nedostaju nam kvalitetan šuter i još jedan visoki igrač. Jednog ćemo, gotovo je izvesno, dovesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do početka priprema, a s radom krećemo u ponedeljak. Uklapamo se u budžet kojim raspolažemo, tako da mnogo toga zavisi od uslova i stanja na tržištu, a jedan od ta dva igrača verovatno će biti Amerikanac – rekao je Bajić.

Igokea je do ovog trenutka ostala bez Džejmsa Robinsona, Strahinje Mićovića, Blaža Mahkovica, Draška Albijanića i Nikole Pešakovića, a u tim su došli Nikola Gajić, Stefan Glogovac, Dezmond Vašington, Marko Ljubičić i Nikola Jevtović. Bajić ističe da je izuzetno zadovoljan pojačanjima koja su angažovana.

- Zadovoljan sam kvalitetom pojačanja koja smo angažovali i želim da se zahvalim upravi kluba na činjenici što su uspeli da ispoštuju moje želje. Istina, imamo ograničen budžet sa kojim sam se i ja rukovodio kada sam sklapao tim, a sa više novca tim bi izgledao drugačije. Nisam od trenera koji sebi prave alibi, tako da sam u potpunosti zadovoljan dolascima. Da li ćemo biti kvalitetniji u odnosu na prethodnu sezonu pokazeće vreme – rekao je Bajić

Ove godine liga će sasvim sigurno biti kvalitetnija, a Aleksandrovčani, koji su u prošloj sezoni ovojili peto mesto i bili apsolutni hit prvenstva, svoje mesto će tražiti u sredini tabele.

-Tri ekipe su izuzetno kvalitetne to su Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita koji prave ozbiljne timove. Nikad u regionu ne možete zanemariti Partizan, a tu je svakako i Mornar iz Bara koji je javno nagovestio svoje ambicije da se plasira u plej-of. Olimpija je napravila izuzetno kvalitetan roster, a ostali klubovi još uvek se formiraju tako da će liga zaista biti kvalitetna. Što se nas tiče, naš cilj je kao i prošle godine potpuno jasan, a to je opstanak u ligi. S obzirom da gotovo svi timovi imaju mnogo veće budžete od našeg, ne razmišljamo o plej-ofu, ali ne smemo zanemariti činjenicu da smo prošle godine bili peta ekipa. To znači da imamo obavezu da opravdamo tu poziciju i da u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da napredujemo. Dugoročan cilj kluba je afiramcija mladih igrača pa ćemo tako ove sezone prvom timu priključiti Aljošu Jankovića, juniorskog reprezentativca BiH kao i Dalibora Ilića. Sigurno da od njih ne možemo očekivati neki veliki doprinos, ali će oni mnogo naučiti i sasvim sigurno napredovati kroz ABA ligu. Želimo da u naredne dve tri godine imo tri-četiri igrača iz svoje akademije u prvom timu, ukoliko u tome uspemo to će biti naš najveći uspeh – dodao je Bajić.

Talić ide na pozajmicu

Darko Talić, mladi košarkaš Igokee u narednoj sezoni biće pozajmljen u neki od klubova iz Lige BiH, najverovatnije Kakanj, kako bi imao veću minutažu u odnosu na prethodnu sezonu u ABA ligi u kojoj je igrao u preoseku 6,9 minuta. Na poziciji plejmejkera, na kojoj igra pomanuti košarkaš Aleksandrovčani su već angažovali Dezmonda Vašingtona i Marka Ljubičića.

Devetnaestogodišnji Talić je bio na prvom okupljanju A reprezentacije BiH, ali ga selektor Duško Vujošević nije uvrstio u tim koji igra pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.