kovid srbija

Izvor: VOA, 17.Apr.2021, 10:11

kovid srbija

U Beogradu je do petka 16. aprila vakcinisana 553.291 osoba, što je 39,3 odsto punoletnog stanovništva glavnog grada, objavio je na svom Fejsbuk nalogu zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da je drugu dozu primilo 379.135 Beograđana, odnosno 27 odsto punoletnih stanovnika prestonice. Vesić je naveo da je vakcinisano 68,78 odsto građana starosti od 65 do 74 godine, a među njima 46 odsto muškaraca i 54 odsto žena, dok je prosečna starost vakcinisanih je 59,1 godina. "Od početka masovne imunizacije, u Beogradu je dato je 629.380 doza vakcina Sinofarm, 145.416 doza Fajzerove vakcine, 118.069 doza Sputnjika V i 60.741 doza vakcine AstraZeneka, naveo je Vesić uz poruku "Beograd pobeđuje", saopštila je gradska uprava. (kraj) vip 09:52   Nevladina organizacija Inicijativa žena Srbije zatražila je danas da izvršna vlast državljanima Srbije obezbedi besplatno testiranje na kovid 19, naglašavajući obavezu Vlade da štiti zdravlje i interese svih građana u uslovima globalne i nacionalne krize izazvane pandemijom. "Svi obavezni testovi moraju biti besplatni za sve građane Srbije, bez izuzetka", ističe u saopštenju Inicijativa žena Srbije i poziva predstavnike Kriznog štaba da u što hitnijem postupku obezbede besplatno testiranje na kovid za sve građane Srbije, naglašavajući da "globalna i nacionalna kriza izazvana pandemijom ne treba da bude dodatno finansirana iz džepova". Besplatno testiranje traži se za osobe koje su u kontaktu sa obolelima od kovid, u sliučaju poslovnih ili turističkih putovanja kako bi se na taj način obezbedilo nesmetano kretanje ljudi i preventivno sprečilo širenje virusa izolacijom i lečenjem obolelog, kao i testiranjem i izolacijom najbližih kontakata. "Odgovor na problem kovid je pitanje od nacionalnog značaja, a ne novi finansijski bič za pojedinca", ističe u saopštenju Inicijativa žena Srbije. (kraj) vip 09:44
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

:Vesić: Vakcinisano nešto više od 553.000 Beogradjana

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2021

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisana 553.291 osoba, što iznosi 39,3 odsto punoletnog stanovništva glavnog grada, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.