Zatvoren most koji povezuje Zvornik i Mali Zvornik

Izvor: RTS, 27.Avg.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren most koji povezuje Zvornik i Mali Zvornik

Zbog rekonstrukcije most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji povezuje Zvornik i Mali Zvornik od danas će biti zatvoren za saobraćaj, najavljeno je iz zvorničke Gradske uprave.
Saglasnost za zatvaranje mosta, koji je granični prelaz između BiH i Srbije, u trajanju od tri meseca dali su nadležni organi obe zemlje.

Most će biti zatvoren dok budu izvođeni neki od radova koji most čine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nebezbednim za pešake.
Grad Zvornik će zajedno sa opštinom Mali Zvornik obezbediti autobus koji će saobraćati na relaciji Karakaj-Zvornik, odnosno Mali Zvornik-Novi most u Karakaju, a koji će pomoći građanima oba grada da prelaze sa jedne na drugu obalu.
Vlada Srbije izdvojila je 600.000 evra za rekonstrukciju ovog mosta na kojem će u prvoj fazi radova biti obuhvaćeno skidanje sadašnje kolovozne mase i asfaltiranje gazeće površine mosta.
Ugovorom, koji su potpisali gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i Miroslav Lazarević - direktor zvorničke firme "Enikon gradnja", koja izvodi radove, predviđeno je peskarenje metalne konstrukcije mosta, zamena dotrajalih delova, sanacija jednog nosivog kamenog stuba, farbanje metalne konstrukcije i postavljanje rasvete.
Prema tenderu, radovi će trajati 12 meseci, planirano je da izvođač radova za tri meseca uradi glavne radove nakon kojih bi most bio otvoren za pešake, dok bi u preostalom periodu bili izvođeni radovi koji neće uticati na bezbednost građana koji koriste ovaj granični prelaz.
Most preko Drine između Malog Zvornika i Zvornika izgrađen je sredstvima kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Ministarstva građevine Kraljevine Jugoslavije.
Most je završen krajem 1929. godine, a u saobraćaj ga je pustio kralj Aleksdandar 12. januara 1930. godine.
Tadašnja opština Zvornik odlučila je da od toga dana most bude nazvan po ktitoru - kralju Aleksandru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zatvoren most preko Drine koji povezuje BiH i Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 27.Avg.2019

Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, od danas je zatvoren za saobraćaj zbog rekonstrukcije Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, od danas je zatvoren za saobraćaj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.