Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagađenost vazduha u Sarajevu i danas opasna po zdravlje

Zagađenost vazduha u Sarajevu i danas je opasna po zdravlje, potvrdili su rezultati poslednjih merenja Udruženja "Eko akcija".

Indeks kvaliteta vazduha ima brojčanu vrednost 368 i okarakterisan je kao opasan, a iz ovog Udruženja upozorili su na ozbiljne posledice za celokupno stanovništvo.

O zagađenosti vazduha u Sarajevu trebalo bi sutra da raspravlja kolegijum Skupštine Kantona Sarajevo.

Veće roditelja Kantona Sarajevo upozorilo je da vlast treba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sistemski da reši ovaj problem, koji se pojavljuje svake zime u Sarajevu i da zaštiti zdravlje dece u gradu.

Pod nazivom "Želimo da dišemo zdrav vazduh" pokrenuta je peticija, čiji je cilj rešavanje problema zagađenosti vazduha u Sarajevu.

Inicijator peticije je Almir Imširević, profesor na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti.

Prema trenutnoj prognozi vremena u narednim danima očekuje se zadržavanje visokih koncentracija zagađujućih materija u vazduhu i očekivana su svakodnevna prekoračenja propisanih vrednosti u celom prostoru kotlinske i dolinske Bosne.

Sarajevo je pre dva dana bio grad sa najzagađenijim vazduhom na svetu, objavila je Vlada Sjedinjenih Američkih Država, prema podacima koje prikuplja iz gradova gde su smeštene ambasade te zemlje.

Tog dana Sarajevo je bilo zagađenije čak i od Pekinga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

JOŠ UVIJEK ALARMANTNO Zagađenost vazduha u Sarajevu i danas OPASNA PO ZDRAVLJE

Izvor: Blic, 04.Dec.2018

Indeks kvaliteta vazduha u vrijednosti od 51 do 100 smatra se umjerenim, dok vrijednost od 301 do 500 smatra se veoma opasnim po zdravlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.