Obilježen Dan sjećanja na stradale u Oluji u Prijedoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2023, 11:53

Obilježen Dan sjećanja na stradale u 'Oluji' u Prijedoru

Dan sjećanja na stradale Srbe u vojno-policijskoj akciji "Oluja" koju je Hrvatska izvela u augustu 1995. godine obilježen je u Prijedoru, bosanskom gradu u kojem su srpske snage počinile zločine protiv nesrpskog stanovništva tokom rata u Bosni i Hercegovini. Riječ je o prvom zajedničkom obilježavanju vodstva Srbije, entiteta Republika Srpska i Srpske pravoslavne crkve u tom gradu na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine. Zavisno od izvora, procjene broja Srba koji su napustili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godišnjice stradanja na Petrovačkoj cesti: Dodik i Vučić položili vijence

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2023

BOSANSKI PETROVAC – Milorad Dodik, predsjednik RS i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, položili su vijence na Petrovačku cestu, na lokaciju na kojoj je hrvatski mig 7. avgusta bombardovao kolonu civila koji su se povlačili iz Krajine prema Srbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.