Vrhovni sud potvrdio zatvorsku kaznu Zdravku Mustaču 

Izvor: RTS, 17.Jul.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud potvrdio zatvorsku kaznu Zdravku Mustaču 

Vrhovni sud u Zagrebu odbio je žalbu Zdravka Mustača, nekadašnjeg pripadnika jugoslovenske, a kasnije hrvatske tajne policije, i potvrdio prvostenu presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici, kojom je on osuđen na 40 godina zatvora zbog umešanosti u ubistvo emigranta Stjepana Đurekovića u Minhenu. 
Mustaču i njegovom nekada nadređenom u službi Josipu Perkoviću je suđeno u Nemačkoj, gde im je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izrečena doživotna robija, odnosno 40 godina, ali je hrvatsko pravosuđe Perkoviću, koji je nedavno izručen Zagrebu, kaznu preinačilo na 30 godina.

''Budući da je Vrhovni sud Republike Hrvatske zaključio kako ne postoje razlozi zbog kojih osuđenik pobija prvostepenu presudu te kako pri ispitivanju prvostepene presude nisu nađene povrede zakona na koje ovaj sud pazi po službenoj dužnosti, pa je žalba osuđenog odbijena kao neosnovana'', stoji u sapštenju Vrhovnog suda.
Mustač još čeka izručenje iz Nemačke u Hrvatsku, dok je Perković prošle sedmice stigao u Remetinec nakon pet i po godina provedenih u nemačkom istražnom zatvoru.
Perković će u Remetincu biti dok se ne utvrdi njegovo zdravstveno stanje, a nakon toga će se odrediti gde će služiti kaznu u Glini ili Lepoglavi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vrhovni sud potvrdio ztvorsku kaznu Zdravku Mustaču

Izvor: B92, 17.Jul.2019

Vrhovni sud u Zagrebu odbio je žalbu Zdravka Mustača i potvrdio prvostenu presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici, kojom je on osuđen na 40 godina...On je osuđen zbog umešanosti u ubistvo emigranta Stjepana Đurekovića u Minhenu...Mustaču i njegovom nekada nadređenom u službi Josipu Perkoviću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.