Vrhovni sud potvrdio zatvorsku kaznu Zdravku Mustaču

Vrhovni sud u Zagrebu odbio je žalbu Zdravka Mustača i potvrdio prvostenu presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici, kojom je on osuđen na 40 godina.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2019.

17:45

Vrhovni sud potvrdio zatvorsku kaznu Zdravku Mustaču
Ilustracija: Depositphotos/JanPitruszka

On je osuđen zbog umešanosti u ubistvo emigranta Stjepana Đurekovića u Minhenu.

Mustaču i njegovom nekada nadređenom u službi Josipu Perkoviću je suđeno u Nemačkoj, gde im je izrečena doživotna robija, odnosno 40 godina, ali je hrvatsko pravosuđe Perkoviću, koji je nedavno izručen Zagrebu, kaznu preinačilo na 30 godina.

"Budući da je Vrhovni sud Republike Hrvatske zaključio kako ne postoje razlozi zbog kojih osudjenik pobija prvostepenu presudu te kako pri ispitivanju prvostepene presude nisu nadjene povrede zakona na koje ovaj sud pazi po službenoj dužnosti, pa je žalba osudjenog odbijena kao neosnovana", stoji u sapštenju Vrhovnog suda.

Mustač još čeka izručenje iz Nemačke u Hrvatsku, dok je Perković prošle sedmice stigao u Remetinec nakon pet i po godina provedenih u nemačkom istražnom zatvoru.

Perković će u Remetincu biti dok se ne utvrdi njegovo zdravstveno stanje, a nakon toga će se odrediti gde će služiti kaznu u Glini ili Lepoglavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: