Vlasti Cetinja negiraju da je Cetinjski manastir upisan na Mitropoliju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2021, 15:40

Vlasti Cetinja negiraju da je Cetinjski manastir upisan na Mitropoliju

Zamenik gradonačelnika Cetinja Petar Marković negira da je Cetinjski manastir upisan u vlasništvo Mitropolije crnogorsko primorske, već na manastir Sv. Petra.

Marković objašnjava da je ovim rešenjem naloženo sprovođenje rešenja Komisije za izlaganje iz 1996. godine kojim je kao vlasnik objekata utvrđen Manastir Sv. Petar.

"Dakle, na osnovu Rešenja nije Mitropolija crnogorsko primorska upisana kao vlasnik već manastir Sv. Petra, i ne može se ni po kojem osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poistovetiti Mitropolija crnogorsko primorska sa imenom manastira Sv. Petra kako se potencira u medijima", naveo je Marković u saopštenju, prenose podgoričke Vijesti.

Prema njegovim rečima, protiv ovog rešenja Prijestonica Cetinje ima pravo žalbe Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, a da ukoliko njena prava budu povređena ima i pravo da podnese tužbu Upravom sudu Crne Gore.

Čak je, kaže, i protiv odluke Upravnog suda predviđen vanredni pravni lek - zahtev za preispitivanje sudske odluke koji se podnosi Vrhovnom sudu Crne Gore.

On je zamolio Mitropoliju crnogorsko primorsku da, kako je naveo, ne dovodi u zabludu građane Cetinja i Crne Gore svojim izjavama, već da sačekaju okončanje postupaka koji su u toku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.