Balaban o Cetinjskom manastiru: Ispravljena greška u listu nepokretnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2021, 17:17

Balaban o Cetinjskom manastiru: Ispravljena greška u listu nepokretnosti

Član Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske Igor Balaban potvrdio je za TV Crne Gore da je Cetinjski manastir upisan kao svojina Mitropolije.

Balaban je rekao da su pre nekoliko dana uputili zahtev kako bi bila ispravljena greška u listu nepokretnosti koja je napravljena 1996. godine.

On je naveo da je tada, umesto prava svojine, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj dato samo pravo korišćenja Manastira Svetog Petra.

Balaban smatra da je takva odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uprave za katastar i državnu imovinu rezultat poštovanja Ustava i zakona i da je odluka i u interesu građana koji će na isti način moći da ostvare svoja prava pred nadležnim organima.

Prethodno je v.d. direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Koča Đurišić izjavio da je Cetinjski manastir upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko-primorske.

Cetinjski manastir se do sada u evidencijama Uprave vodio kao vlasništvo Prestonice Cetinje.

U septembru je cetinjska područna jedinica Uprave za katastar i državnu imovinu odbila zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske za brisanje Prestonice iz lista nepokretnosti kao nosioca prava svojine nad Cetinjskim manastirom.

Vlada Crne Gore je u septembru donela zaključke u kojima nalaže Upravi za katastar i državnu imovinu da Cetinjski manastir upiše na državu Crnu Goru umesto Prestonice Cetinje kao nosioca prava svojine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cetinjski manastir upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko primorske

Izvor: Vostok.rs, 17.Okt.2021

Kaže da su prije nekoliko dana uputili zahtjev kako bi se ispravila greška u listu nepokretnosti koja je napravljena 1996. godine. Sagovornik TVCG kaže da je tada, umjesto prava svojine, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj dato samo pravo korišćenja Manastira Svetog Petra. Smatra i da je...

Nastavak na Vostok.rs...

Vlasti Cetinja negiraju da je Cetinjski manastir upisan na Mitropoliju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2021, 15:40

Zamenik gradonačelnika Cetinja Petar Marković negira da je Cetinjski manastir upisan u vlasništvo Mitropolije crnogorsko primorske, već na manastir Sv. Petra...Marković objašnjava da je ovim rešenjem naloženo sprovođenje rešenja Komisije za izlaganje iz 1996. godine kojim je kao vlasnik objekata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.