Vatra ne posustaje: Požar ponovo preti porodičnim kućama kod Tomislavgrada u BiH; Kritično

Izvor: B92, 08.Avg.2021, 23:26

Vatra ne posustaje: Požar ponovo preti porodičnim kućama kod Tomislavgrada u BiH; "Kritično"

Požar večeras ponovno preti porodičnim kućama kod Tomislavgrada u BiH, uprkos tome što su popodne intervensala dva kanadera iz Hrvatske.

Komandir Profesionalne vatrogasne stanice Tomislavgrada Mate Zdravko Jurčević rekao je da je vetar ponovo rasplamsao požar koji je dugacak 30 kilometara, prenela je Hina.

“Stanje je kriticno na lokaciji izmedu Drmica staja prema Zidinama gde vatra preti porodičnim kućama”, rekao je Jurčević.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << recima "sve požarišne linije su pukle", prenosi Hina.

“Kanaderi koji su tokom dana vatru gasili dva-tri sata uspeli su da priguše vatre, ali ih je vetar ponovno aktivirao”, dodao je Jurčević.

Rekao je da nije siguran da će vatrogasci na zemlji uspeti da se izbore sa vatrenom stihijom i istakao da je cilj da se sačuvaju kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.