Uhapšena prva osoba u slučaju Dragičević, advokat uhapšenog tvrdi da je sve napakovano

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena prva osoba u slučaju Dragičević, advokat uhapšenog tvrdi da je sve napakovano

Sud u Banjaluci, u slučaju ubijenog mladića Davida Dragićevića, odredio je jednomesečni pritvor Alenu Kukiću koji se sumnjiči da je maniplisao video snimcima koji su važni za istragu.

Dragan Stupar, advokat uhapšenog Kukića, tereti inspektore iz Uprave za organizovani kriminal MUP RS da njegovom klijentu pokušavaju "napakovati slučaj", kao i da su oni zahtevali od Rađena i Kukića da izuzimaju video nadzore.

Osnovni sud odredio je pritvor Kukiću, kojeg Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tereti za manipulisanje video snimcima s nadzornih kamera na objektu "MK", u ulici Velibora Janjetovića Janje, u kojoj se nalazi kuća Đorđa Rađena, za koju je policija tvrdila da ju je opljačkao ubijeni mladić David Dragičević.

Kukić tvrdi da je snimke, koje je presnimio po zahtevu Rađena, od kojeg su to tražili policijski inspektori, prvo predao Rađenu, koji je potom tražio da ih izbriše.

Kukuć je, kako se navodi u zapisniku o njegovom saslušanju, to učinio na računaru, ali ih je sačuvao na USB-u.

Kukićev advokat tvrdi da njegov klijent nije mogao biti uhapšen, a da prethodno nije izvršeno veštačenje snimaka, za koje Tužilaštvo tvrdi da ih je Kukić izbrisao.

Kukućeva odbrana je navela da je Tužilaštvo potpuno zanemarilo da su inspektori MUP-a naložili Dorđu Rađenu da on izuzme snimke s objekata u blizini njegove kuće, kao i da je Kukić, koji je inženjer elektrotehnike, u stvari, radio u interesu MUP RS.

Na taj način, kako je naveo Kukićev advokat, Tužilaštvo je osudilo i sam MUP, koji je od osobe van te institucije zatražilo da im dostavi video snimke.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Porodica mladića tvrdi da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP RS Siniša Kostrešević je pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, koji je razmatrao informacije o smrti mladića, izjavio da u kući Rađenovih, za koju se tvrdilo da je opljačkana, nisu nađeni DNK tragovi Davida Dragičevića.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi "Pravda za Davida", na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

Otac ubijenog mladića dao je rok vlastima da do 25. septembra uhapse ubice i nalogodavce ubistva njegovog sina, a da će posle toga sam "krenuti u lov na ubice".

Davor Dragičević od sinoć non stop boravi na Trgu Krajine, gde je proveo i proteklu noć.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.