Prvo hapšenje u slučaju Davida Dragičevića

Izvor: Mondo, 21.Sep.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo hapšenje u slučaju Davida Dragičevića

Banjalučanin A.K. (36) uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom mladića Davida Dragičevića. Osnovni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor za osumnjičenog, saopšteno je iz Okružnog javnog Tužilaštva.

Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

U Tužilaštvu su naveli da je uhapšeni A.K. osumnjičen da je počinio krivično delo "Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela".

"U krivičnom predmetu Okružnog javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tužilaštva Banja Luka a u vezi sa počinjenim krivičnim delom ubistvo na štetu Davida Dragičevića iz Banja Luke, tužilac ovog Tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođen 1982.godine iz Banja Luke, stavio je dana 20.09.2018.godine, predlog Osnovnom sudu u Banjaluci za određivanje mere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela."



Tužilaštvo dalje navodi da je za A.K. predložen pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svedoke.

Nakon razmatranja predloga za određivanje mere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci, doneo je rešenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mesec dana.

"Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje intenzivno sprovodi istragu u gore pomenutom krivičnom predmetu", saopštili su.

Fena nezvanično saznaje da je uhapšenom određen pritvor zbog sumnje da je manipulisao dokazima u slučaju ubistva Dragičevića, odnosno da je manipulisao snimcima sa objekta "MK" koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janje.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.