U Jasenovcu otkrili spomen-ploču na kojoj piše Za dom spremni

Izvor: RTS, 03.Dec.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jasenovcu otkrili spomen-ploču na kojoj piše "Za dom spremni"

Veterani Hrvatskih odbrambenih snaga su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracionog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesano "Za dom spremni".
Pre manje od mesec dana u centru Jasenovca je postavljena ustaška krilatica "Za dom spremni", piše hrvatski Portal Novosti.

Ugravirana je na ploči koja je 5. novembra podignuta ispred ulaza zgrade na Trgu kralja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Petra Svačića, u znak sećanja na 11 poginulih pripadnika HOS-a, koji su stradali na tom području.
Među učesnicima otkrivanja spomen-ploče bili su i predstavnici Opšine Jasenovac i Grada Popovače. Načelnica opštine Marija Mačković, inače iz redova HDZ-a, održala je govor i u ime Opšine Jasenovac i položila venac ispred natpisa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

USTAŠE NE MIRUJU:"Za dom spremni" u sred Jasenovca

Izvor: Mondo, 03.Dec.2016

Veterani Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracionog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesana ustaška krilatica "Za dom spremni"...Foto: Screenshot..Pre mane od mjesec dana u centru Jasenovca je postavljena ustaška krilatica "Za...

Nastavak na Mondo...

U JASENOVCU PODIGLI PLOČU “ZA DOM SPREMNI”: Skandal u Hrvatskoj! Niko još nije odreagovao!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Dec.2016

Veterani HOS-a su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracionog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesano za "Za dom spremni". Reč je o krilatici pod kojom je u Drugom svetskom ratu ubijeno više od 80.000 ljudi...Pre manje od mesec dana u centru Jasenovca je postavljena...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.