USTAŠE NE MIRUJU:Za dom spremni u sred Jasenovca

Izvor: Mondo, 03.Dec.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USTAŠE NE MIRUJU:"Za dom spremni" u sred Jasenovca

Veterani Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracionog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesana ustaška krilatica "Za dom spremni".

Foto: Screenshot

Pre mane od mjesec dana u centru Jasenovca je postavljena ustaška krilatica "Za dom spremni". Ugravirana je na ploči koja je 5. novembra podignuta na pročelje zgrade na Trgu kralja Petra Svačića, kao znak sećanja na 11 poginulih pripadnika prve satnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (čete) "Ante Paradžik" HOS, koji su poginuli na tom području, pišu zagrebačke "Novosti", list koji izdaje Srpsko narodno vijeće (SNV).

Ploču su postavili veterani HOS-a iz Jasenovca i Zagreba.

Pored imena poginulih saboraca, stoji i grb jedinice s ustaškim uzvikom, koji su HOS-ovci početkom devedesetih godina preuzeli od službenih obeležja kvislinške i fašističke tzv Nezavisne Države Hrvatske /NDH/.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Za dom spremni" u centru Jasenovca

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2016

Veterani Hrvatskih odbrambenih snaga su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracionog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesana ustaška krilatica "Za dom spremni"...Pre manje od mesec dana u centru Jasenovca je postavljena ustaška krilatica "Za dom spremni"...Ugravirana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.