U Crnoj Gori zbog koronavirusa pod nadzorom 29 osoba

Izvor: RTS, 22.Feb.2020, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Gori zbog koronavirusa pod nadzorom 29 osoba

U Crnoj Gori je zbog koronavirusa pod nadzorom 29 osoba, rekao je Marko Bakić iz Instituta za javno zdravlje. Kaže da će crnogorski državljanin koji se nalazi na brodu "Dajmond princes", u najkraćem roku biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gde će biti zadržan do potpunog ozdravljenja i oporavka.
Marko Bakić je rekao da je rizik od zaraze koronavirusom za Crnu Goru i dalje je nizak, ali se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << može isključiti. Saopštio je da je pod nadzorom 29 osoba.
"Na teritoriji koju pokriva IJZ pod nadzorom je 10 osoba, po pet osoba pokrivaju epidemiološke službe Budve i Bara, u Kotoru su pod nadzorom četiri osobe, dvije u Tivtu, a po jedna u Beranama, Bijelom Polju i Herceg Novom", rekao je Bakić za RTCG.
On je kazao da je IJZ u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom spoljnih poslova i prati zdravstveno stanje obolelog crnogorskog državljanina koji se nalazi na brodu "Dajmond princes" u japanskoj luci u Jokohami.
"Tokom jučerašnjeg dana u IJZ je pristigla informacija da je dokazano prisustvo novog virusa kod crnogorskog državljanina koji je bio član posade broda ‘Dajmond princes’. Pacijent će u najkraćem roku biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gdje će biti zadržan do potpunog ozdravljenja i oporavka", rekao je Bakić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.