Tužiteljka najavila finansijsku istragu sudija koji su pustili Janevu u kućni pritvor

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužiteljka najavila finansijsku istragu sudija koji su pustili Janevu u kućni pritvor

Tužiteljka za organizovani kriminal Severne Makedonije Vilma Ruskoska večeras je, nezadovoljna puštanjem opužene u slučaju "Reket" Katice Janeve u kućni pritvor, najavila finansijsku istragu za sudije Apelacionog suda koji su doneli tu odluku.

"Rešenje za Janevu nismo dobili. Ali, mi smo dali negativno mišljenje (na zahtev Janeve za puštanje iz istražnog zatvora). Za članove Saveta koji je doneo odluku o kućnom pritvoru otvorićemo finansijsku istragu. Sa ovakvim sudijama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nema mesta u EU", rekla je Ruskoska za portal "A1 on" (a1on.mk).

Tročlano veće Apelacionog suda u Skoplju danas popodne je doneo odluku da razrešena specijalna tužiteljka Katica Jsjeva bude prebačena u kućni pritvor iz istražnog zatvora, u kojem se nalazi od 21. avgusta.

Odmah nakon te odluke ona je sa kapuljačom prebačenom kreko glave i prekrivenim lisicama na rukama iz istražmog zatvora dovedena u stan njenog sina Lazara u centru Skoplja, gde je određeno da bude u kućnom pritvoru.

Janevu, kojoj nije moglo da se vidi lice, dvojica policajaca su iz kombija proveli pored brojnih novinara do zgrade u kojoj se nalazi stan, a nije odgovorili ni na jedno novinarsko pitanje.

Početak suđenja za aferu "Reket" zakazan je za 3. decembar, a na optuženičkoj klupi sa drugooptuženom Janevom će se naći prvoptuženi u tom slučaju, šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13 i trećeoptuženi Zoran Milevski.

Tužilaštvo za orgnizovani kriminal Severne Makedonije je optužnicu protiv Bokija 13, Janeve i Milevskog u slučaju "Reket" podiglo 10. oktobra, a sud potvrdio 8. novembra.

Optužnica ih tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, u zamenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Istraga afere "Reket" je počela 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski. U istražnom zatvoru "Skoplje" sada je ostao samo Jovanovski, dok je pre Janeve, u kućni pritivor u septembru pušten Milevski.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.