Region

0

Tužiteljka najavila finansijsku istragu sudija koji su pustili Janevu u kućni pritvor

Autor: JU

Izvor: Beta

Tužiteljka najavila finansijsku istragu sudija koji su pustili Janevu u kućni pritvor

Izvor: Foto: pixabay

"Rešenje za Janevu nismo dobili. Ali, mi smo dali negativno mišljenje (na zahtev Janeve za puštanje iz istražnog zatvora). Za članove Saveta koji je doneo odluku o kućnom pritvoru otvorićemo finansijsku istragu. Sa ovakvim sudijama nema mesta u EU", rekla je Ruskoska za portal "A1 on" (a1on.mk).

Tročlano veće Apelacionog suda u Skoplju danas popodne je doneo odluku da razrešena specijalna tužiteljka Katica Jsjeva bude prebačena u kućni pritvor iz istražnog zatvora, u kojem se nalazi od 21. avgusta.

Odmah nakon te odluke ona je sa kapuljačom prebačenom kreko glave i prekrivenim lisicama na rukama iz istražmog zatvora dovedena u stan njenog sina Lazara u centru Skoplja, gde je određeno da bude u kućnom pritvoru.

Janevu, kojoj nije moglo da se vidi lice, dvojica policajaca su iz kombija proveli pored brojnih novinara do zgrade u kojoj se nalazi stan, a nije odgovorili ni na jedno novinarsko pitanje.

Početak suđenja za aferu "Reket" zakazan je za 3. decembar, a na optuženičkoj klupi sa drugooptuženom Janevom će se naći prvoptuženi u tom slučaju, šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13 i trećeoptuženi Zoran Milevski.

Tužilaštvo za orgnizovani kriminal Severne Makedonije je optužnicu protiv Bokija 13, Janeve i Milevskog u slučaju "Reket" podiglo 10. oktobra, a sud potvrdio 8. novembra.

Optužnica ih tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, u zamenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Istraga afere "Reket" je počela 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski. U istražnom zatvoru "Skoplje" sada je ostao samo Jovanovski, dok je pre Janeve, u kućni pritivor u septembru pušten Milevski.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR