Tegeltija imenovan za predsedavajućeg Saveta ministara BiH

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tegeltija imenovan za predsedavajućeg Saveta ministara BiH

Predsedništvo BiH je na današnjoj vanrednoj sednici u Sarajevu donelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije, narodnog poslanika i bivšeg ministra finansija u Republici Srpskoj, za predsedavajućeg Saveta ministara Bosne i Hercegovine.
Odluka o imenovanju Zorana Tegeltije biće dostavljena u dalju proceduru Komisiji za pripremu izbora Saveta ministara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Članovi Predsedništva BiH usvojili su i odluku u vezi sa odnosom te zemlje i NATO-a, što je i bio razlog jednogodišnjeg zastoja u formiranju vlasti.
Dogovoreno je da BiH u sedište NATO-a u Brisel pošalje svoj plan i program reformi, dok će detalji sporazuma biti poznati naknadno, navodi Kliks.
Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, SNSD Milorada Dodika, kao i Demokratska fronta hrvatskog člana Predsedništva Željka Komšića, pozdravili su odluku o imenovanju Zorana Tegeltije, kao i odluku o koja se tiče odnosa sa NATO savezom.
Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku na izboru Tegeltije.

"Čestitam predsedniku Dodiku na kompromisu koji je postigao sa partnerima u BiH. Odličan sastanak Beogradu", napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.
Ko je Zoran Tegeltija
Zoran Tegeltija, kandidat SNSD-a za poziciju predsedavajućeg Saveta ministara Bosne i Hercegovine, rođen je u Mrkonjić Gradu 1961. godine. Doktor je ekonomskih nauka.
Bio je zaposlen, između ostalog, u Rafineriji nafte, Poreskoj upravi i Republičkoj upravi carina Republike Srpske.
Na mesto načelnika opštine Mrkonjić Grad izabran je 2004. godine i 2008. godine.
Za ministra finansija Republike Srpske izabran je 2010. godine u Vladi premijera Aleksandra Džombića.
Mandat obnavlja 2013. godine, u Vladi koju je vodila Željka Cvijanović, sve do 2018. kada je ponovo osvojio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH na korak do rešenja političke krize: Tegeltija mandatar i budući predsedavajući Saveta ministara

Izvor: 011vodič.com, 19.Nov.2019

Nakon više od godinu dana od izbora, BiH je na korak do rešenja političke krize, pošto se Predsedništvo BiH na današnjoj Posebnoj sednici saglasilo da Zoran Tegeltija, iz SNSD-a, bude mandatar i budući predsedavajući Saveta ministara BiH.. . Sarajevski portal „Kliks“ je objavio da je...

Nastavak na 011vodič.com...

Predsedništvo BiH: Tegeltija imenovan za mandatara, prihvaćen Program reformi BiH za NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2019

Predsedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sednici održanoj danas u Sarajevu donelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsedavajućeg Saveta ministara BiH, objavljeno je na zvaničnoj stranici Predsedništva BiH..."Na istoj sednici Predsedništvo BiH je donelo odluku da će u NATO...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.