Region

0

Predsedništvo BiH: Tegeltija imenovan za mandatara, prihvaćen Program reformi BiH za NATO

Autor: AP

Izvor: Beta

Predsedništvo BiH: Tegeltija imenovan za mandatara, prihvaćen Program reformi BiH za NATO

Izvor: Foto: PrtScn

"Na istoj sednici Predsedništvo BiH je donelo odluku da će u NATO sedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi BiH, u roku od jednog dana nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsedavajućeg i ministara Saveta ministara BiH", navedeno je u saopštenju.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je postignut dogovor oko imenovanja mandatara za sastav Saveta ministara BiH, kao i o Godišnjem nacionalnom programu (ANP).

"Dokument ide u Brisel, Tegeltija je imenovan", kazao je Komšić za sarajevski Avaz.

Prema izvorima Bete iz Predsedništva BiH, usvojeni dokument znači dalju NATO integraciju BiH, odnosno aktivaciju Akcionog plana za člansto u NATO (MAP).

BiH bi tako posle godinu dana trebalo da dobije novu izvršnu vlast, koju će činiti SNSD, SDA i HDZ BiH.

Prethodno su članovi Predsedništva BiH održali sastanak sa ambasadorima zemalja članica Kvinte – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke i šefom Delegacije EU u BiH.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je sve do danas tvrdio da neće prihvatiti nijedan dokument koji bi značio aktivaciju MAP-a, koji je korak na putu BiH ka NATO, jer ga na to obavezuje Rezolucija Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti.

Druga dva člana Predsedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, uslovljavali su imenovanje predsedavajućeg Saveta ministara iz SNSD usvajanjem ANP, odnosno daljim NATO integracijama BiH.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR