Parohu Ćaliću određeno zadržavanje do 72 sata

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 13:55

Parohu Ćaliću određeno zadržavanje do 72 sata

Danilovgradskom parohu Željku Ćaliću, tužilac Jelena Protić odredila je zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše, odnosno da bi i na narednim litijama broj okupljenih bio veći od 200, kazao je Vijestima njegov branilac Radoje Bojović.
Radoje Bojović je Vijestima rekao da su, prema njegovom mišljenju, hapšenja i odluke da se sveštenik zadrži, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokušaj zastrašivanja.
Na teret mu se stavlja da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
Kako se navodi na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske u Tužilaštvu je u toku saslušanje i sveštenika Mirčete Šljivančanina.
Sveštenici Željko Ćalić i Mirčeta Šljivančanin su "sinoć lišeni slobode nakon što su dali izjave zbog litija koja su održane u Danilovgradu u Podgorici, a za koje su bili navedeni kao organizatori u zahtjevima podnijetim Upravi policije za odobrenje javnih okupljanja".
Tokom njihovog saslušanja ispred Tužilaštva se okupilo više sveštenika i građana.
Vijesti navode da okupljeni građani par minuta nisu dozvolili da vozilo u kome se nalazio danilovgradski paroh krene ka tom gradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.