Stevandić pozvao Izetbegovića na proslavu Dana Republike Srpske

Izvor: BKTV News, 05.Jan.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevandić pozvao Izetbegovića na proslavu Dana Republike Srpske

Potpredsednik Narodne skupštine Reublike Srpske Nenad Stevandić pozvao je danas člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića i predsedavajućeg državnog parlamenta BiH Šefika Džaferovića da prisustvuju ceremoniji obeležavanja Dana Republike Srpske, 9. januara u Banjaluci.

Stevandić je rekao da su mu poznate negativne emocije u Federaciji BiH povodom obeležavanja Dana RS koje su, kako je rekao, rezutlat veštački stvorene medijske histerije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Dodik: Republika Srpska ima šansu da zahteva svoj status

"Ja znam da postoje negativne emicije u Federaciji BiH koje su rezultat političkih manipulacija i veštački stvorene medijske histerije i zato bih iskoristio priliku da pozovem sve ljude iz Federacije iz establišmenta i političkog i institucionalnog da dođu u Banjaluku 9. januara. Svi su oni dobro došli'''', kazao je Stevandić za sarajevsku N1 tv.

On je rekao da bi dolazak Izetbegovića i Džaferovića bio džentlmenski potez.

'''Nemamo mi nijedne ružne emocije. Mi samo hoćemo da poštujemo svoje, kad poštuješ svoje onda te i drugi poštuju. Da dođu, to bi bio džentlmenski potez", naveo je Stevandić.

Izetbegović: Želimo najbolje moguće odnose sa susedima

Inače, Izetbegović i Džaferović su najveći protivnici obeležavanja Dana Republike Srpske, koji smatraju diskriminatorskim praznikom koji vređa, kako smatraju, osećaje bošnjačke manjine u RS.

Izetbegović je, naime, bio podnosilac apelacije Ustavnom sudu za ukidanje tog praznika, ali su se građani na referendumu izjasnili da za obeležavanje tog datuma kao praznika RS.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banjaluka: Poziv Izetbegoviću na obilježavanje Dana RS-a

Izvor: Cafe.ba, 05.Jan.2017

Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, pozvao je danas Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića da prisustvuju ceremoniji obilježavanja Dana Republike Srpske, kojeg je, podsjećamo, Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Nastavak na Cafe.ba...

Stevandić pozvao Izetbegovića na proslavu Dana RS

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2017

SARAJEVO - Potpredsjednik Narodne skupštine Reublike Srpske Nenad Stevandić pozvao je danas člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića i predsjedavajućeg državnog parlamenta BiH Šefika Džaferovića da prisustvuju ceremoniji obilježavanja Dana Republike Srpske,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.