Srpski državljanin pobegao iz zatvorske bolnice u Zagrebu

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski državljanin pobegao iz zatvorske bolnice u Zagrebu

Državljanin Srbije, Ivan Đorđević (31), koji je nepravosnažnom presudom u Hrvatskoj osuđen na četiri godine zatvora i bio je pritvoren u zargrebačkom Remetinecu, pobegao je iz bolice "Sestara milosrdnica", piše "Jutarnji list".
Ivan Đorđević je juče iskoristio priliku dok je bio u toaletu i napustio bonicu, gde je bio smešten radi lečenja.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Đorđević pobegao juče oko 11.15 sati.
Pritvorenik je bio pod direktnim nadzorom dvojice pravosudnih policajaca.
Đorđević je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rešenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu.
Presuda je doneta krajem oktobra na osnovu toga što je Đorđević priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora, a 21. novembra je na tu presudu uložio žalbu.
Osim toga, kako se navodi, protiv Đorđevića se vode još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.
Navodi se da je Đorđević državljanin Srbije, gde ima prebivalište, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku i da postoji opasnost da bi ako bi bio pušten na slobodu mogao da postane nedostpan hrvatskom pravosuđu.
Postoji verovatnoća da je Đorđević možda već napustio Hrvatsku.
O njegovom begu odmah su obavešteni i svi granični prelazi, a daljom istragom ustanoviće se da li je taj beg bio planiran, da li je imao pomagača ili više njih, kao i da li je napustio Hrvatsku.
Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bega pritvorenika i eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca, a policijska uprava zagrebačka je izdala nalog za raspisivanjem poternice za odbeglim pritvorenikom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osuđeni državljanin Srbije pobegao iz zagrebačke bolnice u kojoj se lečio

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2020

Zatvorenik, 31-godišnji državljanin Srbije, koji je u Hrvatskoj prvostepeno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, pobegao je u nedelju iz zagrebačke bolnice u kojoj je bio na lečenju, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo pravosuđa...U saopštenju se navodi da je istražni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Uhapšen srpski državljanin koji je pobegao iz Remetinca

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 09:21

Državljanin Srbije I.Đ., koji je pobegao iz zagrebačkog zatvora Remetinca, uhapšen je u prestonici Hrvatske. . I.Đ., koji je nepravosnažnom presudom u Hrvatskoj osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.