Sofija zbog gužvi u saobraćaju gubi dnevno 1,5 milion evra

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sofija zbog gužvi u saobraćaju gubi dnevno 1,5 milion evra

Bugarska prestonica mogla bi da uvede novi režim saobraćaja, koji podrazumeva potpunu zabranu parkiranja u užem centru grada, jer se procenjuje da Sofija zbog gužvi u saobraćaju dnevno gubi po tri miliona leva, odnosno više od 1,5 miliona evra.

Odbornik iz redova parlamentarne stranke Demokrate za jaku Bugarsku, Ivajlo Jonkov izjavio je, naime, da će njegova stranka predložiti da se u Plavoj zoni Sofije izgradi posebna trasa, koja bi omogućila povećanje prosečne brzine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kretanja javnog saoraćaja.

Prema njegovim rečima, ekonomija glavnog grada Bugarske zbog gužvi u saobraćaju dnevno gubi čak do tri miliona leva (1,5 miliona evra).

On je ukazao da poslednji proračuni Centra za gradsku mobilnost pokazuju da je prosečna brzina sofijskog nadzemnog sabraćaja 11 kilometara na sat, što je daleko niže od prosečnih 30 kilometara na sat u Evropi.

Jonkov tvrdi da će se ukidanjem plave zone i izgradnjom posebnog kolovoza za autobuse, prosečna brzina kretanja vozila u saobraćaju povećati na 24 kilometara na čas.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.