Izvor: RTS, 29.Sep.2022, 20:17

Šest ruskih diplomata proglašeno personama non grata u Crnoj Gori

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je šest diplomata Ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori personama non grata.
Iz Ministarstva su na Tviteru naveli da je odluka doneta zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dve države.

Ministarstvo spoljnih poslova je, u martu, aprilu i avgustu ove godine, ukupno šest >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ruskih diplomata proglasilo nepoželjnim u Crnoj Gori.
Vijesti prenose da su dva crnogorska državljanina, šest službenika ambasade Rusije i nekoliko državljana Rusije pod istragom su zbog sumnje da su radili za obaveštajnu službu Rusije.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada Rusije u CG: Ovo je neprijateljski postupak, obustavljamo rad konzularnog odeljenja

Izvor: Danas, 29.Sep.2022

Ambasada Rusije u Crnoj Gori oglasila se večeras povodom današnjih dešavanja, tokom kojih je njihovih šest diplomata proglašeno personama non grata.

Nastavak na Danas...

"VIDI SE NJIHOV TRAG" Zaharova o špijunskoj aferi u Crnoj Gori: "Zapad iza odluke Podgorice da protera ruske diplomate"

Izvor: Blic, 30.Sep.2022, 14:54

Moskva je ubeđena da Zapad stoji iza odluke Crne Gore da protera šestoro ruskih diplomata, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.