Sara Vidak negira sve optužbe o napadu na sudiju

Izvor: RTS, 31.Avg.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sara Vidak negira sve optužbe o napadu na sudiju

Beograđanka Sara Vidak (20) negirala je sve optužbe koje joj se stavljaju na teret – da je verbalno i fizički napala sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić, 14. avgusta.
Sara Vidak je prilikom suđenja u Osnovnom sudu u Kotoru rekla da je sudija Stanišić nju uhvatila za ruku i odgurnula, a kada ju je upozorila na ponašanje, nastala je panika i povici sudije da je napadnuta.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vidakova tvrdi da nije ogrebala Stanišićevu po ruci, već da je sudija sa ogrebotinom izašla iz kancelarije u koju je ušla nakon napada.
Naglasila je i da je osnovna tužiteljka prilikom saslušanja nije obavestila da može da se brani ćutanjem, kao ni da može da pozove ambasadora.
Kako Vidakova tvrdi, tužiteljka je bila nekorektna i neprijatna i da je saslušanje "bilo iživljavanje", kao i da je bila "nemoćna da bilo šta kaže".
Zato, rekla je, nije ni potpisala zapisnik.
Beograđanki je nakon incidenta određen pritvor do 30 dana, a u međuvremenu je sud odbio njenu žalbu na tu odluku, kao i ponuđenu kauciju od 10.000 evra da se brani sa slobode.
Tužiteljka Ljiljana Milić je dostavila sudu tri punomoćja potpisana od majke Sare Vidak za advokate, kao i punomoćje koje je potpisala Vidakova.
Advokat Srđan Lješković smatra da su dokumenti falsifikovani i da se radi o manipulaciji tužilaštva, jer se radi o "pravno neukoj devojci".
Vidakova je optužena da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala Stanišićevu, kojoj je tom prilikom nanela navodno lakšu telesnu povredu.
Sudija tvrdi da ju je Vidakova fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe.
Vidakova i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sudija Stanišić ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva ju je napala.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sara Vidak negirala sve optužbe o napadu na sudiju

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2018

Beograđanka Sara Vidak (20) negirala je danas sve optužbe koje joj se stavljaju na teret, da je verbalno i fizički napala sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić 14. avgusta...Vidakova je ispričala u sudnici da se desilo upravo suprotno, odnosno da je sudija Stanišićeva nju uhvatila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.