Rat saopštenjima: DPS tvrdi da su hramovi SPC profitni centri, DF odgovara da je vladajućoj partiji jedina svetinja - dolar

Izvor: Večernje novosti, 04.Jan.2020, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat saopštenjima: DPS tvrdi da su hramovi SPC profitni centri, DF odgovara da je vladajućoj partiji "jedina svetinja - dolar"

Ne nasedajte na pozive sveštenstva za odbranu hramova – to su njihovi profitni centra, poručili su iz Demokratske partije socijalsta „Sveto trojstvo“: SPC-DF-DCG, ovih dana je na okupu. Iz njihovih redova plasira se zlokobna manipulacija o navodnoj nameri pristalica CPC da na Badnji dan uđu u Cetinjski manastir, da će sveštenici širom Crne Gore ostajati bez posla, satanizuju se sa najviših crkvenih adresa poslanici koji su izglasali Zakon o slobodi veroispovesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i svi koji su bili uključeni u proces njegovog donošenja. Hrabre se podrškom iz Srbije, koja im dolazi od pojedinaca i iz vlasti i opozicije, kao i nečinjenjem zvaničnih organa Srbije u zaštiti crnogorske ambasade u Beogradu od huliganskih napada, u kojima su najsramnije stranice u istoriji sopstvenog političkog beščašća ispisali i poslanici DF-a, Milutin Đukanović i Milan Knežević, poručili su iz DPS-a. Uzvratili su iz Demokratskog fronta pozdravom „Milo lopove ne damo ti svetinje“!PROČITAJTE JOŠ: Akcija samozvanog poglavara tzv. CPC: Miraš sms porukama zove na loženje badnjaka (FOTO)- Saopštenja DPS-a u kojima napadaju Crkvu da je profitna organizacija samo govore da u DPS-u poznaju ljubav prema novcu, a nikako ljubav prema Hristu. Znamo da je za njih novac vrhovna vrednost, što i ne čudi sa obzirom da gaje vrednosti koje baštine njihovi mentori iz američke ambasade, za koje je jedina svetinja dolar. Moramo se osvrnuti na odloženu posetu predsednika Vučića, koji je sa potpunim pravom želeo da nalaže badnjake sa svojim narodom, ali je to zasmetalo nacionalsocijalističkom DPS-u, jer , Bože moj, sasvim je normalno da su u Crnoj Gori dobrodošli predsednici tzv. Kosova Tači, osumnjičen za trgovinu ljudskim organima, kao i albanski predsednik Iljir Meta, ali nije dobrodošao onaj čiji su preci zajedno sa našim precima oslobađali Skadar. Takođe, sukob koji se desio u Bijelom Polju tokom trajanja litije između Budimira Maraša i Šukurice N. jeste ciljana provokacija ovog režima kako bi pokušali da u javnosti okupljanja vernika na litijama predstave kao nasilna, iako nasilnici koji napadaju sveštenike dolaze iz njihovih redova. Treba poručiti priučenim kadrovima sa UDG-a i ovoštalim kadrovima iz Brozovog Jajca, da nećemo nasesti na njihove provokacije, a policiji CG poručujemo da se na efikasan način pozabavi onima koji izazivaju međunacionalnu i međuversku mržnju, neka budu i upola brzi i efikasni tužioci u procesuiranju istih, kao što su bili brzi u slučaju privođenja funkcionera DF-a i vernika SPC protiv kojih su podneli prekršajne prijave, navodi se u saopštenju DF-a.

Nastavak na Večernje novosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.