Putevi koji vode do Ostroga bili pod policijskom BLOKADOM; Vernici i Amfilofije pristigli popodne (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 11.Maj.2020, 18:04

Putevi koji vode do Ostroga bili pod policijskom BLOKADOM; Vernici i Amfilofije pristigli popodne (FOTO/VIDEO)

Putevi koji vode do manastira Ostrog celo pre podne bili su pod pilicijskom blokadom Putevi koji vode do manastira Ostrog celo pre podne bili su pod pilicijskom blokadom. Vernici koji jutros nisu mogli da prođu blokadu uspeli su tek posle podne.U popodnevnim časovima pristigao je i mitropolit Amfilohije. U porti ostroške svetinje su uglavnom sveštenstvo i monaštvo Mitropolije crnogorsko primorske, policijski službenici i novinari. Retki su oni koji su pristupili svetitelju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Oko stotinak vernika došlo je na službu i svi poštuju propisanu distancu.Braća Vlatko iz Berana i Zvonko Peković iz Podgorice kolima su došli do donjeg ostroškog manastira, a zatim peške do ćivota Svetog Vasilija Ostroškog. - Nije bilo problema. Pristupili smo svecu, uzeli blagoslov od njega, i sada okrepljeni dočekujemo svetli praznik - poručuju Pekovići, koji su poštovali privremene mere Nacionalnog koordinacionog tela.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mitropolit u Ostrogu: Da se iscele virusi bratomržnje i bratskih nesreća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 08:37

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije služio je danas u manastiru Ostrog liturgiju povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog i poželeo da se iscele svi virusi, a posebno, kako je rekao, virus bratomržnje i bratskih nesreća...Mitropollit je posebnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.