Prva sednica makedonske vlade, Zaev izabrao pet zamenika

Izvor: RTS, 05.Jun.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva sednica makedonske vlade, Zaev izabrao pet zamenika

Nova Vlada Makedonije održala je prvu sednicu na kojoj su izabrani generalni sekretar i pet zamenika premijera Zorana Zaeva.
Kako je saopšteno, na sednici Vlade je izražena saglasnost za posvećen i efikasan rad svih članova u interesu potrebe građana i državnih interesa Makedonije, kroz dobru saradnju i međusobno poštovanje.

Premijer Zaev je za svoje zamenike postavio ministarku odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Radmilu Šekerinsku, ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog, Bujara Osmanija za zamenika zaduženog za evrointegracije, ministra bez portfelja zaduženog za ekonomska pitanja Koču Anđuševa, a Hazbija Liku za zamenika premijera zaduženog za sprovođenje Ohridskog sporazuma i politički sistem.
Generalni sekretar Vlade Makedonije je Dragi Raškovski, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Skoplju.
Zaduženja su određena za sedam ministara bez portfelja.
Robert Popovski je zadužen za komunikacije, odgovornost i transparentnost, Edmond Ademi za dijasporu, Samka Ibraimovski za Strategiju za poboljšanje uslova za Rome u Makedoniji, Zoran Šapurić za regulativu za poboljšanje investicione klime za makedonske firme, Zorica Apostolovska, Adnan Kahil i Ramiz Merko su kao zadužnje dobili strane investicije.
Na prvoj sednici vlade Zorana Zaeva formirane su i osnovne i posebne vladine komisije, kao i Upravljački komitet za koordinaciju i upravljenje sistemom za upravljanje krizama, na čije čelo je postavljen Oliver Spasovski, zamenik premijera i ministar policije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva sednica Vlade Zorana Zaeva

Izvor: N1 televizija, 05.Jun.2017

Nova Vlada Makedonije održala je prvu sednicu na kojoj su izabrani generalni sekretar i pet zamenika premijera Zorana Zaeva...Kako je saopšteno, na sednici Vlade je izražena saglasnost za posvećen i efikasan rad svih članova u interesu potrebe građana i državnih interesa Makedonije, kroz dobru...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.