Izvor: RTS, 02.Nov.2020, 22:01

Napadi na šest lokacija u Beču – najmanje dvoje mrtvih, više povređenih

Najmanje dve osobe su ubijene, a više njih je ranjeno u napadima na šest lokacija u Beču. U bolnicma je 15 povređenih osoba. Napadi su bili u blizini sinagoge. Policija veruje da je reč o terorizmu. U toku je potraga za napadačima, od kojih je jedan ubijen. Vlasti tražile od građana da ostanu u kućama.
Policija u Beču traga za više osoba koje su učestvovale u pucnjavi u blizini Šveden placa. U razmeni vatre koja se dogodila u širem centru grada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više osoba je povređeno, a pojedini austrijski mediji javljaju i da ima mrtvih. Policija je potvrdila da je jedna osoba uhapšena.

Prema preliminarnim informacijama, policajac koji je čuvao sinagogu ranjen je i životno je ugrožen.
Policija traga za još par napadača koji su u bekstvu a stanovništvo glavnog grada Austrije je upozoreno da izbegava područje u kome se dogodio napad.
Iako je prvobitno javljeno da je cilj napada bila sinagoga iz jevrejske zajednice nisu mogli to da potvrde jer je u to vreme sinagoga bila zatvorena. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na sinagogu u centru Beča, napadač se razneo eksplozivom, ranjen policajac

Izvor: Radio 021, 02.Nov.2020

Na bečku sinagogu pokušan je napad, potvrdila je policija, a u blizini Šveden placa čulo se i nekoliko pucnjeva...Napadač se razneo eksplozivom, prenose austrijski mediji...Policija je potvrdila veliku operaciju. Navodi se da se atentator razneo eksplozivnim pojasom...Prema preliminarnim informacijama,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.