Ministar zdravlja Hrvatske stavio mandat na raspolaganje zbog afere

Izvor: RTS, 27.Jan.2020, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar zdravlja Hrvatske stavio mandat na raspolaganje zbog afere

Hrvatski ministar zdravlja Milan Kujundžić stavio je svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, a od premijera Andreja Plenkovića očekuje da odluku donese "temeljem činjenica", a ne, kako kaže, medijskog linča.
Milan Kujundžić se na konferenciji za novinare izvinio zbog netačno ispunjene kartice, i istakao da ništa od njegove imovine nije sakriveno. Reč >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je, kaže, o "nomotehničkim greškama".
Istakao je da se radi o orkestriranim napadima na njega od strane "pojedinačnih interesnih skupina".
Indeks piše da će se hrvatski premijer Andrej Plenković sutra oglasiti ovim povodom.
Ministar zdravlja Milan Kujundžić našao se ovih dana u središtu pažnje hrvatske javnosti.
Kako piše Indeks, sve je krenulo otkrićem Telegrama koji je objavio da je Kujundžićeva porodica krajem prošle godine kupila kuću u Zagrebu, čija je vlasnica njegova supruga Tatjana Kujundžić. Naveli su kako u ministrovoj imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva iz kojih je porodica Kujundžić mogla da isplati tu nekretninu, koštala je više od milion kuna.
Kujundžić je naveo da je cela transakcija bila transparentna i zakonita, a kupovinu je, kaže, prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.
Županijsko državno pravobranilaštvo u Zagrebu proverava sve napise o ministru Milanu Kujundžiću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski ministar zdravlja stavio mandat na raspolaganje premijeru

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2020

ZAGREB - Ministar zdravlja Hrvatske Milan Kujundžić stavio je danas mandat na raspolaganje premijeru zbog afere u vezi sa imovinskim kartonom i neprijavljenom imovinom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.