Mađarska pooštrava kontrolu granice sa Srbijom zbog migranata

Izvor: RTS, 09.Jun.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska pooštrava kontrolu granice sa Srbijom zbog migranata

Mađarska će preduzeti mere za pooštravanje kontrole na granici sa Srbijom, kako bi zaustavila priliv migranata i tražilaca azila, poručili su mađarski zvaničnici.
Potpredsednik vladajuće stranke Fides Lajoš Kosa rekao je za list Napi gazdasag da na granici između Mađarske i Srbije neće biti ograde, ali da migrantima jednostavno neće biti dozvoljeno da uđu, prenosi Beta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U Mađarsku je ove godine stiglo 50.000 migranta, dok je tokom cele 2014. bilo 43.000.
Većina tražilaca azila je iz Avganistana, Sirije ili Iraka, a većina nastavlja put dalje ka zapadnoj Evropi i pre nego što se razmotri njihov slučaj.
Šef odborničke grupe Fidesa u parlamentu Antal Rogan rekao je da bi Mađaraska želela da se vrati na raniju praksu stavljanja uhvaćenih ilegalnih migranta u pritvor, što je promenjeno zbog pritiska Evropske unije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska pooštrava kontrolu granice sa Srbijom

Izvor: Press, 09.Jun.2015

Mađarska će preduzeti mere za pooštravanje kontrole na granici sa Srbijom kako bi zaustavila priliv imigranata i tražilaca azila, rekli su mađarski zvaničnici. .       Potpredsednik vladajuće stranke Fides Lajoš...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.