Mađarska pooštrava kontrolu granice sa Srbijom

Izvor: Press, 09.Jun.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska pooštrava kontrolu granice sa Srbijom

Mađarska će preduzeti mere za pooštravanje kontrole na granici sa Srbijom kako bi zaustavila priliv imigranata i tražilaca azila, rekli su mađarski zvaničnici.
      Potpredsednik vladajuće stranke Fides Lajoš Kosa rekao je za list Napi gazdasag da na granici neće biti ograde, ali da imigrantima "prosto neće biti dozvoljeno da uđu". U Mađarsku je ove godine do sada došlo 50.000 imigranta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dok je tokom cele 2014. godine bilo 43.000. Većina tražilaca azila je iz Avganistana, Sirije ili Iraka, a većinom nastavljaju dalje u zapadnu Evropu pre nego što se i razmotri njihov slučaj. Šef oborničke grupe Fidesa u parlamentu Antal Rogan rekao je da bi Mađarska želela da se vrati na raniju praksu stavljanja uhvaćenih ilegalnih imigranta u pritvor, što je promenjeno zbog pritiska Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska pooštrava kontrolu na granici sa Srbijom

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2015

Mađarska će preduzeti mere za pooštravanje kontrole na granici sa Srbijom kako bi zaustavila priliv imigranata i tražilaca azila...Potpredsednik vladajuće stranke Fides Lajoš Kosa rekao je da na granici neće biti ograde, ali da imigrantima "prosto neće biti dozvoljeno da uđu". U Mađarsku je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.