MARKALE 27 GODINA ČEKAJU ISTINU O KRIVCU: Nalaz balističara potvrđuje da je bilo nemoguće da granata doleti sa srpskih položaja!

Izvor: Kurir, 05.Feb.2021, 12:53

MARKALE 27 GODINA ČEKAJU ISTINU O KRIVCU: Nalaz balističara potvrđuje da je bilo nemoguće da granata doleti sa srpskih položaja!

Na sarajevskoj pijaci Markale na današnji dan 1994. godine poginulo je 68 ljudi od eksplozije, navodno, samo jedne minobacačke granate, za šta su okrivljeni pripadnici Vojske Republike Srpske, iako je utvrđeno da ne postoje dokazi da su projektili ispaljeni sa srpskih položaja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sarajevu obeležena godišnjica masakra na Markalama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2021

U Sarajevu je danas obeležena 27. godišnjica prvog od dva napada na sarajevsku pijacu Markale, kada je navodno od jednog projektila poginulo 68, a ranjeno 144 građana...Za masakr je okrivljena Vojska Republike Srpske, iako je srpska strana negirala krivicu tvrdeći da je napad insceniran u Sarajevu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.