Izetbegović, Komšić i Radončić zajedno ruše Vladu Kantona Sarajevo

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović, Komšić i Radončić zajedno ruše Vladu Kantona Sarajevo

Sarajevo -- Predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SBB-a Fahrudin Radončić i DF-a Željko Komšić dogovorili su zajednički natup na državnom i federalnom nivou vlasti.

Njih trojica će zajedno nastupiti i u Kantonu Sarajevo, prenosi portal Kliks.ba

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da je postignut dogovor od države, FBiH i kantona uključujući i Kanton Sarajevo. Rekao je da će zamenička mesta u Veću ministara BiH preuzeti Stranka demokratske akcije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Izetbegović je dodao da će se zajednički dogovoriti o izboru premijera KS, da će SDA dobiti sedam ministarskih mesta, SBB tri i dva DF. Predsedavajući Skupštine KS biće iz Stranke demokratske akcije.

"Imamo jako dobro ime i prihvatljivo za sve tri stranke i za građane Kantona Sarajeva. Mislim da svi možemo biti zadovoljni. Želimo napraviti iskorak u odnosu na dosadašnja imenovanja", rekao je Izetbegović.

Željko Komšić je pozvao HDZ BiH da otpočne proces imenovanja Vlade FBiH i predloži kandidata za predsjednika FBiH.

Fahrudin Radončić je potvrdio da zajedno idu u koaliciju na nivou države, entiteta i kantona, a da je KS već dogovoren.

Kako kaže, SBB je Vladi KS dao godinu dana i da nije zadovoljan onim što je urađeno. Istakao je da će novi saziv Vlade KS raditi mnogo bolje i boriti se protiv korupcije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komšić, Radončić i Izetbegović zajedno na svim nivoima vlasti u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Dec.2019

Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Fahrudin Radončić, predsjednici Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Saveza za bolju budućnost, dogovorili su u petak zajednički nastup na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, odnosno na federalnom i državnom nivou kao i u Kantonu Sarajevo. Izetbegović...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.