Gruevski na video snimku u predmetu Tortura

Izvor: Večernje novosti, 11.Dec.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski na video snimku u predmetu "Tortura"

Predmet "Tortura" se odnosi na hapšenje lidera Ujedinjene stranke Makedonije i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ljube Boškovskog, 6. juna 2011. Bivši makedonski premijer, Nikola Gruevski, koji se pre mesec dana zbog političkog progona sklonio iz Makedonije, pojavio se danas na video snimku na suđenju u skopskom sudu u predmetu "Tortura", preneo je portal AlsatM.Pročitajte još: MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA MAĐARSKE: Gruevski azil tražio u ambasadi u Tirani Predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << "Tortura" se odnosi na hapšenje lidera Ujedinjene stranke Makedonije i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ljube Boškovskog, 6. juna 2011., dan nakon prevremenih parlamentarnih izbora u Makedoniji.U ovom predmetu su optuženi bivši lider DSK-a, Sašo Mijalkov i šest osoba iz specijalne jedinice "Alfa".Na ročištuje pregledan materijal emisije MTV-a 6. juna 2011., gde su prve vesti bile hapšenje Ljube Boškovskog, dok su druge vesti bile pobeda VMRO-DPMNE, čiji je lider bio Gruevski, na tadašnjim parlamentarnim izborima.Pročitajte još: Zaev: Znam sve detalje u vezi Gruevskog, otkriću kada dođe vremeU jednom od izveštaja pojavio i bivši premijer Gruevski.Gruevski u ovom slučaju tereti da je imao veze sa rušenjem poslovno-stambenog kompleksa "Kosmos" koji vodi Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore.Specijalno tužilaštvo sumnjiči Gruevskog, Janakievskog i Trajkovskog za nezakonito rušenje objekta biznismena i predsednika Partije za evropsku budućnost Fijata Canovskog, a sud je potvrdio da je za niih "zatražena mera obezbeđivanja prisustva" na saslušanju.Prema tužilaštvu, objekat je srušen kao osveta Canovskom zbog drugačijih političkih stavova od vladajuće VMRO DPMNE, odnosno zato što je raskinuo koliciju sa tom strankom i ušao u partnestvo sa opzicionim Socijaldemokratskim savezom Makedonije (SDSM).

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva fotografija Gruevskog nakon bekstva pojavila se na društvenim mrežama

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2018

Makedonski mediji objavili su danas posle podne fotografiju na kojoj se vidi odbegli bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski kako šeta Budimpeštom...Prva fotografija Gruevskog posle bekstva u Madjarsku pojavila se na društvenim medijima mesec dana nakon što je ilegalno napustio Makedoniju, a za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.