Godišnjica napada na kolonu JNA

Izvor: Mondo, 15.Maj.2016, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica napada na kolonu JNA

U Tuzli i Bijeljini danas će biti obeležene 24 godine od stradanja pripadnika JNA u "Tuzlanskoj koloni" kada je ubijeno najmanje 59 vojnika, a 44 ih je ranjeno.

Foto: YouTube/screenshot

Na Brčanskoj malti u Tuzli, gdje se danas obeležava 24 godine od stradanja pripadnika JNA, jutros je mirno, javio je dopisnik Srne sa lica mesta.

Saobraćaj, koji će biti obustavljen oko 10.00 časova, sada se odvija normalno.

Prodavnice rade, kafići >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su otvoreni, a primetno je pojačano prisustvo policijskih snaga.

Radnici tuzlanskog komunalnog preduzeća pokosili su travu i očistili prostor, gde će biti položene ruže, prislužene sveće i služen pomen nastradalim pripadnicima JNA.

Obeležavanju će, između ostalih, prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, kao i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske koju čine narodni poslanici Vojin Mitrović, Igor Ostojić, Milan Dakić i Neda Petrić.

Polaganje cveća i vjerski pomen biće služen u 10.00 časova u Tuzli.

Po povratku u Bieljinu, u 12.00 časova biće služen parastos na gradskom groblju Pučile, a u 12.30 predviđeno je polaganje venaca.

Obraćanje zvaničnika predviđeno je u 12.45 časova, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Muslimanske snage napale su 15. maja 1992. godine kolonu JNA u Tuzli koja je, na osnovu postignutog dogovora, trebalo da napusti BiH i pređe preko Bieljine u Srbiju. Tada je ubijeno najmanje 59 vojnika, a 44 ih je ranjeno.

Obeležavanje 24 godine od stradanja pripadnika JNA u "Tuzlanskoj koloni" organizuje Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, čiji je predsednik Savanović.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) SEĆANJE NA TUZLANSKU KOLONU: Pomen, cveće i sveće za stradale vojnike JNA

Izvor: Kurir, 15.Maj.2016

...Skup je protekao bez incidenata uz jake mjere obezbeđenja, a komemorativni skup nastavljen je u Bijeljini kod Spomen-kosturnice, u kojoj je sahranjeno 25 vojnika ubijenih u Tuzlanskoj koloni..Pomenu su prisustvovali visoki funkcioneri Srpske, delegacija Narodne skupštine RS, armije RS i porodice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.