Đukanović: Mantije će zameniti zatvorskim uniformama

Izvor: Mondo, 13.Jul.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Mantije će zameniti zatvorskim uniformama

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović smislio je po njemu najbolji način da se prevaziđu podele među pravoslavnim vernicima u zemlji. Ukoliko se to ne sprovede neki će "mantije zameniti zatvorskim uniformama".

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

To rešenje svih rešenja je, po Đukanovići, formiranje "pravoslavne crkve Crne Gore" koja će "otvoriti vrata svim vernicima".

Đukanović tvrdi da je neupitno da je postojala autokefalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Crnogorska pravoslavna crkva, i da je neupitno pravo aktuelne Crne Gore da, kako je rekao, krene u operaciju obnove te crkve.

On je za javni TV servis Crne Gore dodao da su Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenom sveštenstvu širom otvorena vrata da budu deo tog rešenja, a ne da, kako je naveo "tradicionalno ostanu deo problema".

Đukanović: Zbog POGUBNIH ideja imali smo rat

On kaže da je Srpska paravoslavna crkva, kako navodi, važan faktor podeljenosti pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori.

Sinod ruske crkve: Raskolnička Crnogorska crkva

Komentarišući pismo vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, Đukanović je rekao da ga je dobio nedelju dana nakon što ga je objavila Mitropolija crnogorsko-primorska i da ga sadržaj pisma upućuje na to da je pisano u Crnoj Gori.

Polovina Srba doživljava Crnu Goru "kao svoju zemlju"

On smatra da je država u slučajevima crkve na Rumiji i krstionice na Miholjskoj Prevlaci pokazala "višak tolerancije" i dodaje da ubuduće neće biti tako.

Pravni sistem će, kako navodi, morati da se poštuje.

PETICIJA: "Da se državi Crnoj Gori vrati imovina SPC"

"Svako mora da razume da će biti lojalan građanin državi u kojoj živi i radi, ili će biti prestupnik. Prestupnici mogu biti i u odelima i u mantijama i završiće u zatvorskim uniformama jer to je sudbina prestupnika", rekao je Đukanović.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.