Bejbi bum među srednjoškolkama u Bjelovaru

Izvor: Politika, 24.Jan.2011, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bejbi bum među srednjoškolkama u Bjelovaru

ZAGREB - Talas trudnica zapljušnio je jednu srednju školu u Bjelovaru, na severu Hrvatske, u čijim klupama trenutno sedi osam učenica koje čekaju bebu, od kojih dve pohađaju prvi razred i tek su napunile 15 godina.

Kako piše hrvatski Juranji list, reč je o najvećem broju trudnica u bjelovarskim školskim ustanovama dosad.

Profesorima je teško da sakriju nelagodnost zbog ovog slučaja iako u Bjelovaru maloletne trudnice nisu retkost.

„Pre nekoliko godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u jednom smo završnom razredu imali sedam trudnica. U našoj školi, nažalost, to i nije neka novost, ali starosna granica trudnica sada je mnogo niža, što nije dobro. Kada su devojke pred maturom, nekako je lakše to prebroditi, ali ove su trudnice i same još deca”, izjavila je direktorka škole.

Ona je rekla da pojedine učinice nisu ni bile svesne da su u drugom stanju. „Jedna od njih je bila u 28. nedelji trudnoće, a da to još nije znala, ili nije htela da prizna”, kazala je direktorka.

Škola je odlučila da izađe u susret mladim trudnicama koje ukoliko imaju problema ne moraju da dolaze na nastavu i mogu vanredno da polažu godinu.

 

Tanjug

objavljeno: 24.01.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.