Amfilohije: Donosite zakone kakve je pisao Sveti Petar Cetinjski

Izvor: RTS, 15.Jun.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Donosite zakone kakve je pisao Sveti Petar Cetinjski

Više hiljada ljudi okupilo se ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici na Trojčindandskom saboru. Poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske Amfilohije govorio je o Saboru, pravoslavlju i pozvao je one "koji bi da skrnave mošti Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog da se vrate sebi i Bogu".
Amfilohije je pozvao crnogorske vlasti da ne donose zakone kakve je pisao Sveti Petar Cetinjski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "da ne stvaraju razdore i mržnju".
Poručio je okupljenima je da su zlo, grijeh i smrt opaka zla koja gospodare ljudima u svetu.
"Postoje dvije vrste sabora ovdje na zemlji. Sabor u ime božanske ljubavi, i drugi, sabor oko demonske sile. Koja uništava i skrnavi ljudsko biće i zemaljske narode", rekao je Amfilohije.  
Vijesti navode da su iz Mitropolije juče uputili poziv vjernicima da ispred hrama ne budu nikakve ideološke, političke ili nacionalne zastave i simboli, što su okupljeni ispoštovali.
Iz Mitroploije crnogorske-primorske istakli su da su zapanjeni svim neistinama i uvredama koje se pišu i govore u, odavno nezapamćenoj, anticrkvenoj medijskoj kampanji.
"Bog nije nikad bio u sili, nego je uvijek i svugdje Bog u pravdi. Samo to ćemo na Saboru i da tražimo - pravdu Božiju i ljudsku za našu Crkvu, za naše svetinje, za naše hramove, manastire i grobove predaka", rečeno je se u saopštenju. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.